Hangö svenska församling PDF Skriv ut E-postadress
Skall vi gifta oss???
En kort fråga men ändå så full av känslor och planer för framtiden.
02.02.2020 kl. 18-22 ordnar Hangö ev.luth. församlingar en bröllopsnatt - ni har möjlighet att få en vacker och stämningsfull vigsel utan många och långa förberedelser.
För att kunna förverkliga den här kvällen är det enda kravet ni bör uppfylla att ni båda hör till en församling och har blivit konfirmerade. Och boka tid via pastorskansliet och sköta hindersprövningen senast torsdag 23.1.
Ring pastorskansliet 040-645 6588 så bokar vi tid.
HanBröllg

joulu

Bröll

HANGÖ SVENSKA FÖRSAMLING ÖNSKAR ALLA EN GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRTIONDET OCH HOPPAS FÅ SE ER I OLIKA SAMMANHANG

Hangö kyrka från luften

HANGÖ SVENSKA FÖRSAMLING  finns i Finlands sydligaste stad och består av lite under 3000 medlemmar. Församlingen vill vara en öppen gemenskap för tro, hopp och kärlek där alla är välkomna.

Den svenska och den finska församlingen i Hangö är de sydligaste i den lutherska kyrkan i Finland. Församlingen är grundad 1874, samma år som staden Hangö. 1962 delades församlingen i en svensk och en finsk församling som idag fungerar som två ”grannförsamlingar” inom samma kyrkliga samfällighet.

Fastigheterna och den personal som sköter dem, samt ekonomiförvaltningen och begravningsväsendet är gemensamma (en närmare presentation av fastigheterna finns under Hangö kyrkliga samfällighet). Verksamheten sköts däremot huvudsakligen skilt för vardera språkgruppen. Trons språk och det egna språket tillhör samma viktiga del av livet.

Församlingen i Hangö lever i en tillvaro där det finns en myckenhet av rymd och vidd. Hav och himmel möts både i naturen och församlingens liv. Vi vill vara en öppen gemenskap för tro, hopp och kärlek för oss som bor här och alla er som gästar oss.

PASTORSKANSLIET OCH DIAKONIBYRÅN  FINNS PÅ PARKGATAN 7
(församlingshemmets övre våning)
Pastorskansliet är öppet vardagar 9-12 (telefontid också 13-15.30).Tel: 040-6456588
Diakonibyrån är öppen må-on  tel: 040-5324797.

Flera händelser finns i händelsekalendern!