Hangö svenska församling PDF Skriv ut E-postadress
PÅSKHELGEN
Vi vill börja med att önska alla en riktigt trevlig påsk. Trots alla begränsningar så finns det ändå en hel del som vi kan njuta av och vara tacksamma för.
Ta hand om er - vi behöver alla varandra!

Om allt går bra så kommer gudstjänstlivet i Hangö svenska församling att finnas på internet påsken 2020.
Gudstjänsten för Skärtorsdagen och för Påskdagen spelas in i Hangö kyrka och torde från och med torsdagkväll finnas här på församlingens hemsida, på vår facebook-sida Hangö svenska församling och de kommer också att sändas i KexTV. (söndagens gudstjänst sänds först på söndagen förstås)

Kyrkan är öppen på torsdagkväll den 9.4 kl. 19.30-20 och på Påskdagen söndag 12.4  kl. 12-13  för bön och enskilda samtal. Lappvik kyrka är öppen Annandag påsk måndag 13.4 kl. 12-13.  Kom in och tänd ett ljus, slå dig ner i kyrkbänken en stund och njut av den frid en kyrka alltid ger. Församlingens anställda finns på plats för dig.

INFO UPPDATERAD 8.4
Vi följer myndigheterna anvisningar och iakttar de bestämmelser som gäller angpende Corona-viruset.  Verksamheten är tillsvidare inhiberad, så tyvärr inga dagklubbar för barnen, samtalsgrupper, ungdomskvällar, konserter eller liknande.

Radio Vega sänder gudstjänster i Radio varje söndag kl. 13.03. I TV har de också börjat sända gudstjänster på svenska varje söndag, titta i TV-programmet. För den som har möjlighet och lust att surfa på nätet så finns det också många församlingar som sänder egna gudstjänster via sin hem/eller facebooksida.

De kyrkliga förrättningarna hålls (jordfästningar, dop och vigslar). Förrättningarna ordnas enligt de begränsingar som nu gäller.
Vårt församlingshem är tillsvidare stängt.

Alla våra anställda är på jobb, kontaktuppgifterna finns under rubriken kontaktuppgifter på den här hemsidan.
Pastorskansliet och diakonikansliet är stängda men vi betjänar som normalt må-fre kl. 9-15.30 per telefon 040-645 6588, diakoni må-on tel: 040-532 4797. E-post Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen . Man kan också ringa och komma överens om besök på kansliet.

I händelsekalendern inhiberar vi en vecka i taget, nu är det vecka 15 och all verksamhet har inhiberats denna vecka. Vi följer med situationen och de direktiv som myndigheterna ger.

joulu

Bröll

FAST CORONA-VIRUSET JUST NU BEGRÄNSAR DE FLESTA MÄNNISKORS LIV SÅ ÖNSKAR HANGÖ SVENSKA FÖRSAMLING  ALLA EN GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRTIONDET OCH HOPPAS FÅ SE ER IGEN I OLIKA SAMMANHANG NÄR ALLTING ÅTERGÅR TILL DET NORMALA.

Hangö kyrka från luften

HANGÖ SVENSKA FÖRSAMLING  finns i Finlands sydligaste stad och består av lite under 3000 medlemmar. Församlingen vill vara en öppen gemenskap för tro, hopp och kärlek där alla är välkomna.

Den svenska och den finska församlingen i Hangö är de sydligaste i den lutherska kyrkan i Finland. Församlingen är grundad 1874, samma år som staden Hangö. 1962 delades församlingen i en svensk och en finsk församling som idag fungerar som två ”grannförsamlingar” inom samma kyrkliga samfällighet.

Fastigheterna och den personal som sköter dem, samt ekonomiförvaltningen och begravningsväsendet är gemensamma (en närmare presentation av fastigheterna finns under Hangö kyrkliga samfällighet). Verksamheten sköts däremot huvudsakligen skilt för vardera språkgruppen. Trons språk och det egna språket tillhör samma viktiga del av livet.

Församlingen i Hangö lever i en tillvaro där det finns en myckenhet av rymd och vidd. Hav och himmel möts både i naturen och församlingens liv. Vi vill vara en öppen gemenskap för tro, hopp och kärlek för oss som bor här och alla er som gästar oss.

PASTORSKANSLIET OCH DIAKONIBYRÅN  FINNS PÅ PARKGATAN 7
(församlingshemmets övre våning)
Pastorskansliet är öppet vardagar 9-12 (telefontid också 13-15.30).Tel: 040-6456588
Diakonibyrån är öppen må-on  tel: 040-5324797.

Flera händelser finns i händelsekalendern!